Skip to content Skip to footer

Hijama in {{mpg_woonplaatsen/}}

Wij heten u welkom bij Hijama Clinic Sunnah Al Qamar voor bewoners uit {{mpg_woonplaatsen/}}.Bij ons kunt u altijd rekenen op een vakkundige hijama behandeling van de beste kwaliteit met moderne apparatuur en instrumenten. Ook heeft u de mogelijkheid om uw preventieve Hijama behandeling te combineren met honing, natuurlijke oliën en kruiden.

Hijama Praktijken
in
Nederland

  • Hijama praktijken in Nederland
  • Voor volwassenen (man/vrouw)
  • Voor preventie en klachtgericht
  • Therapie i.c.m. kruiden & oliën
  • Cliëntvriendelijk en persoonlijk
  • 3 dagen vast per week geopend
  • Bedrijvig en bedreven sinds 2013


 Maak een afspraak voor een hijama behandeling in Nederland

Hijama

Ook wel bekend onder de naam Wet Cupping is een eeuwen oude bewezen geneeswijze.

Hijama praktijken in Nederland

Openingstijden
in
Tiel en Houten

Hijama praktijken in Nederland voor mannen en vrouwen

Bijna dagelijks gelopend! Afhankelijk van locatie en praktijk.

 

De Sunnah dagen zijn maand afhankelijk en dagen kunnen afwijkend zijn.

Momenteel alleen voor vrouwen voor Hijama in Tiel

Verzorging van preventie en klacht gerichte Hijama behandelingen sinds 2013.
Vele bewoners uit {{mpg_woonplaatsen/}} zijn u met succes voorgegaan en wellicht dat een kennissen, familie of collega al bij ons is geweest.

Onze cliënten komen voornamelijk uit volgende steden en omliggende dorpen:
Tiel, Houten, Oss, Culemborg, Zaltbommel, Veenendaal, Ede, Wijk bij Duurstede, Nijmegen, Wijchen, Wageningen, Bennekom, Zwijndrecht, Geldermalsen, Kerkdriel, Dordrecht, Den Bosch, Leerdam, Waalwijk, Vianen, Woudenberg, Leersum, Utrecht, IJsselstein, Zeist, Sliedrecht, Rotterdam, Gorinchem, Arnhem, Uden, Sint-Michielsgestel, Schijndel en Rosmalen.

Hijama en Cupping behandeling

Bij een klacht gerichte Hijama behandeling worden glazen of plastic cupjes op gerichte punten op het lichaam geplaatst (acupunctuurpunten) en vacuüm wordt getrokken.
Middels deze geneeswijze worden de meridianen (energiebanen) in het lichaam ontdaan van stagnaties en wordt plaatselijk een optimale doorbloeding gerealiseerd. Hijama is een therapeutisch geneeswijze voor het verwijderen van onrein bloed uit het lichaam.
Met een Hijama behandeling reinigt u uw lichaam van zuurrijke en giftige stoffen (bloedstasis) die zich in het lichaam plaats vinden en deze alleen maar vermeerderen naar mate we ouder worden. De giftige stoffen in het lichaam vertraagd en in het ergste geval blokkeert de stroming van zuurstof, voedingsstoffen, vocht, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen aan de cellen, weefsels en organen. 70% van alle pijen zijn het gevolg van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te bereiken. Een Hijama behandeling zorgt er voor dat het bloed deze delen van het lichaam wel bereikt.

Hijama Voor Vrouwen uit {{mpg_woonplaatsen/}}

Hijama behandeling voor vrouwen in Tiel

Hoe Hijama vrouwen kan helpen

Hijama Voordelen

Hijama behandeling in Tiel

Nieuwe Rode bloedcellen

Hieronder ziet u de meestgestelde vragen voor Hijama in {{mpg_woonplaatsen/}} en de Hijama behandelingen op onze locaties Tiel en Houten. Mocht uw vraag er niet tussen zitten dan kunt U gerust contact met ons opnemen en wij zullen ons best doen om u zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Een Hijama of Cupping behandeling is een behandeling waarbij cups worden gebruikt op het lichaam en er wordt vacuum gezogen om zo de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen. Hier door worden pijnen verzacht en allerlei kwalen en ziektes worden bestreden. Hijama (cupping) kent 3 soorten typen:

Hijama / Cupping:
dit is van de sunnah van de Profeet (saw). Hier gaat het om het verwijderen van schadelijke bloed net onder de oppervlakte van de huid en het is aanbevolen dat het wordt gedaan door een hijama therapeut. Het moet tevens worden behandeld op bepaalde tijden van de dag en dagen van de week (de Sunnah dagen)

Dry Cupping:
hierbij wordt het bloed verzameld in het behandelde gebied, maar er worden geen incisies gemaakt, zodat het bloed niet wordt vrijgegeven.

Massage Cupping:
zoals bij Dry Cupping wordt het bloed niet vrijgegeven, maar wordt bovendien olijfolie of andere etherische olie gesmeerd op de huid zodat de hijama cups gemakkelijk worden bewogen/gemasseerd over het te behandelde gebied. Dit is geen sunnah behandeling maar valt wel onder de behandeling van de ziekte.

In principe kan iedereen een Hijama en/of Cupping behandeling ondergaan er wordt alleen een kleine doelgroep uitgesloten of er wordt eerst met deze doelgroep een gesprek aangegaan of ze hiervoor wel in aanmerking komen. Deze doelgroep is; kinderen jonger dan 10 jaar, volwassenen boven de 75 jaar, zwangere vrouwen, mensen die herstellen van een operatie, zwakke en magere mensen die lijden aan bloedarmoede en mensen met specifieke aandoeningen bijv. hartaanval, astma-aanval, trauma en ongevallen.

Alhamdoullillah, wij zijn blij dat u deze vraag stelt, allereerst dient U te weten dat Allah (swt) de enige genezer is en alleen Allah (swt) shiffa geeft en geneest wie hij wil. Wij zijn alleen maar een middel (Asbab) voor de genezing. Wij vragen Allah (swt)  voor eenieder om genezing. Daarnaast is het voor U belangrijk om te weten dat wij alleen maar de sunnah van de Profeet (saw) volgen en doen herleven.

Een Hijama en Cupping behandeling verwijderd zure giftige afvalstoffen die zich ophopen in ons lichaam (bloed stasis) als we ouder worden. Bronnen van giftig afval zijn de vervuilde lucht die we inademen, giftige chemicaliën gevonden in eten, water, dranken, huishoudelijke chemicaliën en toiletartikelen; milieu-afval in uw buurt, bedwelmende dranken, verdovende middelen, junk food en roken; afvalproducten van de normale stofwisseling , producten van medicinale drugs metabolisme; impact van trauma en ongevallen op ons lichaam, en gifstoffen uit mentale stress, woede, angst en depressies.
De bloed stasis (gestagneerd of overbelast bloed) vertragen of blokkeren de toevoer van bloed via bloedvaten die ons de benodigde zuurstof leveren, voedingsstoffen, water, minerale elektrolyten, vitaminen, enzymen, hormonen en het immuunsysteem en antilichamen tegen de cellen, weefsels en organen. De blokkering voorkomt ook het verwijderen van kooldioxide, metabole afvalstoffen en giftige stoffen die worden uitgescheiden via onze urine, longen en huid. Als resultaat dat je cellen, weefsels en organen niet functioneren op een normaal gezond niveau wordt dit geleidelijk zwak, inefficiënt en gemakkelijk overwonnen door bacteriën. Hierdoor kan weefsel of orgaan storingen en infecties plaatsvinden.
Daarom
zult u symptomen van ziekten zoals pijn, gevoelloosheid, koorts, hoesten, buikpijn, constipatie, diarree en hoofdpijn ervaren. Indien het niet behandeld wordt zullen verdere opstapelingen van giftig afval leiden tot ernstige chronische ziekten zoals hoge bloeddruk, maagzweren, diabetes, artritis, de ziekte van alzheimer, migraine, hart-en vaatziekten, beroertes en kanker

Verkoudheid en hoest
Hoofdpijn, waaronder migraine
Ademhalingsproblemen (astma)
Diarree en obstipatie
Tonsillitis en keelpijn
Buikpijn en hart branden
Hand-, been-, nek-en rugpijn
neuralgie (zenuwpijn)
Atleten voet
Huidproblemen zoals puistjes, vette huid, jeuk, dermatitis, levervlekken
Rillingen op vingers en tenen
Oogproblemen bijziendheid, vroegtijdige cataract, conjunctivitis
Alopecia (haaruitval)
Allergie
Menstruatie pijn (endometriose)
Fluor (wittig / gelige afscheiding als gevolg van infectie)
Onvruchtbaarheid
Urine-incontinentie
Hypertensie (hoge bloeddruk)
Hypotensie (lage bloeddruk)
Angina pectoris (hart pijn)
Parodontale (tandvlees) ziekte
Aambeien (palen)
Artrose en jicht
Diabetes
Nier storing (predialyse)
Lever probleem (hepatitis en leververvetting)
Het verliezen van geheugen en dementie (Alzheimer)
Beroerte
Kanker

Ziekten die niet behandeld kunnen worden middels een Hijama behandeling zijn onder andere: Aangeboren (aanwezig bij de geboorte) en genetische ziekten, zoals het syndroom van Down, hersenverlamming, gespleten lip, VSD (een gaatje in het tussenschot van het hart), aangeboren dislocatie van de heup. Trauma’s en ongevallen zoals gebroken botten en gewrichten, open wonden, gescheurde spieren, weefsel- en orgaanschade, inwendige bloedingen en overmatig bloeden. Echter kunnen Hijama behandelingen voor een sneller herstel of genezing zorgen dat te wijten is aan een betere en te bevorderen doorbloeding.

Hijama en Cupping kan mild of matig pijnlijk zijn. De mate van pijn varieert van persoon tot persoon en de plaats van holle ruimtes op hetzelfde lichaam. Het gevoel van prikken met naald (lancet) tijdens cupping is heel erg vergelijkbaar met insectenbeten. Berichten van cupping symptomen varieren van persoon tot persoon, de één voelt zich opgelucht en vrij na een cupping behandeling, en een ander kan zich weer duizelig / zwak en moe voelen of voelt helemaal niet zoveel sensatie.

Hijama en Cupping is een veilige behandeling mits hygiënische omstandigheden worden gehandhaafd vóór, tijdens en na de behandeling.

Hijama behandeling: Neem een warme douche of bad (Ghousel) om de bloedcirculatie te stimuleren en het verwijderen van bloed stasis te bevorderen. De patiënt dient te vasten gedurende ten minste 2-3 uur alvorens de behandeling, bij voorkeur de gehele dag (of de nacht er vóór als de behandeling in de ochtend is). Op een volle maag kan een Hijama behandeling braken veroorzaken en dit is geen behandeling, maar eerder een ziekte. Draag makkelijke en losse kleding.

Bij kritieke ziekten:
bv. slachtoffers van een beroerte 3 opeenvolgende dagen en daarna wekelijks, bij voorkeur te gebeuren binnen 72 uur na ontstaan ​​van het CVA.
Bij ernstige ziekten:
bv. hoge bloeddruk, diabetes, hartproblemen, astma, hoge cholesterol, nieren defect, lever storing per week of per 2, 3 of 4 weken gedurende enkele maanden. Dit hangt af van de ernst van de ziekte en de gemoedsstand van de persoon.
Milde ziekten:
bv. koorts, hoesten, spierpijn elke 3 tot 7 dagen tot de symptomen verlichten.

Hijama en Cupping preventief:
Om de 6 weken of om de 3 maanden bij de seizoens veranderingen (winter, lente, zomer, herfst).

Over het algemeen kunnen we dus zeggen dat voor een normaal functionerend persoon het goed is om om de 6 tot 12 weken een Hijama en Cupping behandeling te ondergaan. 

De beste dagen voor Hijama zijn maandag, dinsdag en donderdag en er is een verbod voor Hijama op vrijdag, zaterdag en zondag. Echter, Hijama kan worden uitgevoerd, uit noodzaak of als gevolg van ziekte, op deze dagen. Als voor woensdag, dan is Hijama niet toegestaan.

Wanneer de 17de, 19de of 21ste samenvallen met een verboden dag zoals een woensdag dan moet men de Hijama niet uitvoeren op deze dag vanwege het verbod. Wanneer de 17de, 19de en 21ste dag samenvallen met vrijdag, zaterdag of een zondag dan u kunt Hijama uitvoeren als gevolg van een (directe) behoefte. De Profeet (saw) zei: “Wie Hijama ondergaat op de 17de, 19de of 21ste dag (van de islamitische, maanmaand kalender) dan is het een remedie voor elke ziekte.” [Sahih Sunan Abi Dawud (3861)].

In de meeste gevallen gaat de persoon die geraakt is door Sihr braken na een Hijama behandeling en/of heel veel zweten. Bij afgunst, jaloezie en het boze oog dan zal de persoon het moeilijk vinden om vervolg Hijama behandelingen te ondergaan.

Bruisend bloed:
Kan te wijten zijn aan lucht in een cup vanwege lichaamshaar of een gebroken cup.

Bloed klonters:
Dit is het bewijs dat het bloed niet schoon is of het snel stollent bloed is te wijten aan bloedstolsels in het lichaam.

Witte bloed klonten:
Dit lijkt te worden veroorzaakt door een bepaalde ziekte en het is dan duidelijk het bloed niet schoon is.

Overdreven bruisend bloed:
Dit kan te wijten zijn aan een te hoge bloeddruk.