Skip to content Skip to footer

Sunnah

Ayn / Boze Oog

Het “Boze Oog” is een benaming voor een ziekte of ongeluk dat door een persoon is verricht, meestal met of zonder de intentie. De persoon is vaak jaloers en/of hebzuchtig, maar het kan ook een vrome persoon of jinn zijn. MashAllah, het kan invloed hebben op kinderen, volwassenen, vee, auto’s, een woning of makkelijker gezegd elke vorm van materialistische items. Het meest kwetsbaar zijn de kinderen, de vermogenden en de mooie personen. Om het boze oog te geven is het niet eens noodzakelijk om het slachtoffer te zien, het boze oog kan zelfs worden overgedragen door alleen maar te visualiseren of zelfs met een zeer beperkte beschrijving van de persoon of item. Een ander voorbeeld voor het verrichten van het boze oog is die je bij je zelf verricht wanneer je in de spiegel kijkt en je zelf ophemelt of een blinde persoon kan het boze oog verrichten middels het visualiseren of een moeder zonder opzet haar kind te treffen met het boze oog.

Onze Profeet Mohammed heeft ons daarom geadviseerd om het volgenden te zeggen; “MashaAllah” (Wat Allah heeft gewild), om het geven van het boze oog te voorkomen. Het is daarom belangrijk wanneer een persoon een item of persoon bewonderd zegt; “MashaAllah” voordat de duivel hem laat dwalen in emoties zoals jaloezie en afgunst.

Boze Oog in de Koran en de Hadith

Koran
” .. En tegen het kwaad van de jaloerse wanneer hij afgunstig. (Koran Surah Al Falaq 113)

Hadith
Profeet Mohammed zei; “Het boze oog is echt, en als er iets de overmacht kon hebben aan de goddelijke voorbeschikking (al- Qadar) dan zou het wel het boze oog zou zijn” (Muslim)

Symptomen Boze Oog

Primaire symptomen van het boze oog zijn gevoelens van fysieke en/of emotionele vermoeidheid, onverklaarbare pech of niet- gunstige incidenten en ziekte. Middels het boze oog kan men slaperigheid veroorzaken, hangende oogleden, lusteloosheid, vermoeidheid, gebrek aan concentratie, rusteloosheid, ongemakken, krampen, hoofdpijn, de hik, onhandigheid, buikpijn, droge hoest, diarree, jeuk, haaruitval, droge huid, braken, het opdrogen van de melk van zogende moeders en vee, problemen met het bloed en het gezichtsvermogen, aantasting van de seksuele activiteit, impotentie, steriliteit, stoornissen in de menstruatie, problemen in de zwangerschap en de bevalling, gebrekkige moedermelk, mastitis (borstontsteking, uierontsteking of melkklierontsteking), en bij baby’s en jonge kinderen onophoudelijk huilen en piekeren, de weigering van een baby om te zogen of melk te drinken en andere symptomen, kapotte of beschadiging aan items zoals auto, motor, huis, of plotseling verlies van klanten en relaties in een onderneming, en ga zo maar door….