Skip to content Skip to footer

Sunnah

Meestgestelde vragen zwangerschapsmassage

De essentie van een zwangerschapsmassage ligt in de zachte massagetechnieken die worden gebruikt. De behandeling is volledig vrij van pijn. Het is van groot belang om deze massage door een bekwame therapeut te laten uitvoeren. Deze professional moet namelijk de drukpunten vermijden die in verbinding staan met je baarmoeder. Het is namelijk mogelijk dat bepaalde drukpunten op het lichaam, wanneer gestimuleerd, samentrekkingen van de baarmoeder kunnen veroorzaken.

Voor het eerste trimester wordt het afgeraden om een zwangerschapsmassage te ondergaan, evenals reguliere massages. Dit advies geldt omdat massages tijdens deze fase veel afvalstoffen kunnen vrijmaken, wat potentieel schadelijk kan zijn voor de baby in de vroege maanden. Vanaf het tweede trimester (vanaf week 14) kun je echter zo vaak als je wilt genieten van zwangerschapsmassages.

Bij het inzetten van kruiden, oftewel aromatherapie, tijdens een zwangerschapsmassage is voorzichtigheid geboden. Het is van belang dat je goed op de hoogte bent van welke kruiden veilig zijn om te gebruiken. Enkele kruiden, zoals rozemarijn en salie, kunnen bijvoorbeeld krampen veroorzaken en dienen met zorg te worden toegepast.

Het wordt sterk afgeraden voor zwangere vrouwen om warmtemassages, zoals een hot stone-massage, te ondergaan. Dit geldt ook voor massages op warmtekussens. Deze behandelingen leiden namelijk tot aanzienlijke afgifte van afvalstoffen, die mogelijk in de baarmoeder kunnen belanden.

Het is sterk aanbevolen om voorafgaand aan het boeken van een zwangerschapsmassage contact op te nemen met je verloskundige. Dit is vooral van belang als je te maken hebt met een lage of hoge bloeddruk. In situaties van trombose, spataderen, hartklachten of koorts wordt doorgaans eveneens aangeraden om geen massage te ondergaan.

Als je voor de eerste keer een zwangerschapsmassage ondergaat, zal er hoogstwaarschijnlijk eerst een gesprek plaatsvinden met de massagetherapeut. Tijdens dit gesprek worden vragen gesteld over de voortgang van je zwangerschap en eventuele klachten of ongemakken die je hebt ervaren.

De massagetherapeut zal waarschijnlijk de nadruk leggen op gebieden zoals je benen, rug, voeten en banden, terwijl je buik mogelijk meer wordt vermeden. Gedurende de zwangerschap kun je vocht vasthouden in je benen, en deze kunnen sneller vermoeid raken. De massagetherapeut zal rekening houden met je zwangere lichaam en een zachtere benadering hanteren met minder intense druk.

Indien er tijdens de massage iets niet prettig aanvoelt, als je je misselijk voelt, te warm of te koud hebt, is het belangrijk om dit direct aan te geven. Jouw comfort en welzijn staan altijd voorop.

Massage tools

Verzorging van Hijama behandelingen sinds 2013.
Vele mensen zijn u met succes voorgegaan en wellicht dat een kennis, familie of collega al bij ons is geweest.

Onze zuidelijke cliënten komen voornamelijk
uit de volgende steden en omliggende dorpen in Limburg en Oost België:

Sittard, Geleen, Hoensbroek, Landgraaf, Heerlen, Valkenburg, Maastricht, Roermond, Echt, Kerkrade, Born, Echt, Maasbracht, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Bilzen, Hoeselt, Diepenbeek, Hasselt, Genk, Zonhoven, Heusden-Zolder, Oudsbergen, Maaseik, Kinrooi, Stramproy, Weert, Bree, Bocholt, Budel, Hamont-Achel, Pelt, Hechtel-Eksel

Zwangerschapsmassges