Skip to content Skip to footer

Sunnah

Meestgestelde vragen over
ontspanningsmassage

Massage brengt zowel fysieke als mentale voordelen met zich mee.

Onderzoek naar de effecten van massage groeit gestaag. De resultaten onthullen een breed scala aan gunstige effecten op zowel lichaam als geest. In gevallen van diverse klachten kan massage naast reguliere behandelingen worden overwogen. Een groeiend aantal medische professionals zoals artsen, specialisten, chiropractors, osteopaten, psychiaters en psychologen erkent de positieve impact van massages. Dit draagt bij aan effectievere behandelingen in hun vakgebied.

Bij Hijama Clinic Sunnah bieden we niet alleen ontspanningsmassages aan, maar ook ondersteuning bij verschillende andere behandelingen. Regelmatige massages kunnen u helpen bij klachten als stress, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, krampen en stijfheid in spieren en gewrichten.

Voor een optimaal resultaat adviseren we u om vooraf gedoucht te zijn en geen zware maaltijd vlak voor de massage te nuttigen. Neem de tijd en zorg ervoor dat u niet gehaast bent. Reserveer extra tijd, zowel voor als na uw afspraak, zodat u in alle rust kunt genieten. Bij ons staat comfort voorop en we plannen ruim de tijd in om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Tijdens de massage is het belangrijk om uw voorkeuren kenbaar te maken. Aarzel niet om aan te geven wat u wel en niet prettig vindt. Neem plaats op een manier die natuurlijk en comfortabel aanvoelt. Als een andere houding wenselijk is, zullen we dat aangeven. U mag gerust praten of vragen stellen tijdens de massage, maar dit is geheel aan uw persoonlijke voorkeur.

Tijdens een massage worden diverse hormonale stoffen vrijgegeven in het lichaam. Deze stoffen hebben invloed op zowel pijn als het algemene welzijn, en kunnen bijvoorbeeld stress, spanning, angst en stemmingswisselingen verminderen.

Massage stimuleert de productie van hormonen zoals endorfine, serotonine en histamine. Endorfine fungeert als het lichaamseigen pijnstillende middel. Serotonine, ook wel bekend als het gelukshormoon, speelt een rol bij stemming, slaap, emotie en eetlust, en is betrokken bij het verwerken van pijnprikkels. Histamine bevordert de bloedcirculatie, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan pijn verminderen.

Bij ons krijgt u na elke massage een glas of flesje bronwater. Dit gaat verder dan het verlichten van de dorst die na een ontspannende sessie kan ontstaan. Massage versnelt het proces van het verwijderen van afvalstoffen uit het weefsel. Door water te drinken kunnen deze afvalstoffen snel worden afgevoerd via de nieren en de blaas. Tegelijkertijd stimuleert massage de bloedsomloop, wat resulteert in een snellere uitscheiding van water uit het lichaam. Dit kan leiden tot symptomen van uitdroging, zoals hoofdpijn en misselijkheid, na een massage. Voldoende drinken na een massage is dus cruciaal. Hierdoor blijven de positieve effecten langer behouden en versterkt.

Massage dient geleidelijk te worden geïntegreerd in uw routine. Uw lichaam moet wennen aan de effecten van massage. Naarmate uw lichaam meer vertrouwd raakt met de behandelingen, zullen de positieve effecten langer aanhouden. In optimale omstandigheden kan dit zelfs 8-10 weken zijn. Indien u massage wilt inpassen in een gezonde levensstijl, is een interval van 4-6 weken een passende frequentie. Voor het aanpakken van specifieke klachten, zoals stress, is een beginfrequentie van 1-2 weken realistisch. Na meerdere sessies kan dit geleidelijk worden uitgebreid.

Het exacte tijdsbestek om klachten te verminderen is complex en afhankelijk van meerdere factoren, zoals de aard, ernst van de klachten en eventuele gelijktijdige behandelingen. Na de eerste massage kunnen we echter een indicatie geven voor een vervolgtraject. Luister ook naar uw lichaam, want dit helpt u aan te voelen wanneer een behandeling noodzakelijk is.

De duur van de voordelen hangt af van uw persoonlijke situatie, levensstijl en uw vertrouwdheid met massage. In gunstige omstandigheden kunnen de effecten wel tot 8 weken aanhouden. Dit wordt echter zelden bereikt. Onmiddellijk na de massage ervaart u sowieso een weldadige impact. Bij sommigen houdt dit enkele uren aan, terwijl anderen er enkele dagen van genieten. Daarna gaan de voordelen door in een subtielere vorm. Hierbij kunt u denken aan meer energie, verbeterde slaap, positievere stemming, minder spanning, betere stressbeheersing, enzovoort.

Na de massage voelen de meeste mensen zich wat dromerig. We adviseren daarom extra voorzichtig te zijn in het verkeer wanneer u naar huis gaat.

Hydratatie is van belang, dus drink voldoende water of kruidenthee.

Spiergevoeligheid kan optreden na de massage, afhankelijk van het type en de intensiteit. Dit kan tot twee dagen aanhouden.

Gedurende of direct na de massage kunnen emotionele gevoelens sterker naar voren komen.

Ontspanningsmassage

Verzorging van Hijama behandelingen sinds 2013.
Vele mensen zijn u met succes voorgegaan en wellicht dat een kennis, familie of collega al bij ons is geweest.

Onze zuidelijke cliënten komen voornamelijk
uit de volgende steden en omliggende dorpen in Limburg en Oost België:

Sittard, Geleen, Hoensbroek, Landgraaf, Heerlen, Valkenburg, Maastricht, Roermond, Echt, Kerkrade, Born, Echt, Maasbracht, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Bilzen, Hoeselt, Diepenbeek, Hasselt, Genk, Zonhoven, Heusden-Zolder, Oudsbergen, Maaseik, Kinrooi, Stramproy, Weert, Bree, Bocholt, Budel, Hamont-Achel, Pelt, Hechtel-Eksel

Relaxing ontspanningsmassage